Home
Polderkip: eerlijk vlees van kippen die een goed leven hebben gehad
Home
Menu
Polderkip: eerlijk vlees van kippen die een goed leven hebben gehad

OVER ONS

Wij, Marc Knipscheer en Karin Perdaems, zijn naast ons akkerbouwbedrijf de trotse eigenaren van Stalling Flevoland,  Polderknoflook en Polderkip. Wij zijn allebei opgegroeid op de boerderij. Al jong waren we betrokken bij het bedrijf van onze ouders. We gingen allebei naar de landbouwschool  en liepen stage in het buitenland waar we kennis maakten met nieuwe gewassen en teeltmethodes. 

In 2011 verhuisden we naar een boerderij aan de Vogelweg in Lelystad. Deze boerderij beschikte over een grote kippenstal. Ondernemend als we zijn, ging (vooral) Karin de mogelijkheden onderzoeken om kippen te gaan houden. Al snel was de beslissing genomen scharrelkippen te houden met aandacht voor de kwaliteit van leven van de kip én de hoogwaardigheid van het eindproduct.

Het is een mooi kringloopbedrijf geworden wat het milieu minder belast. Eigen graan wordt gevoerd aan onze kippen. De mest van zeer goede kwaliteit, wordt weer gebruikt op het land voor onze gewassen.
Daar groeit de knoflook, aardappel, ui en wortel weer goed op. 

Er volgde een grote verbouwing aan de stal om de kippen daglicht en een overdekte uitloop te geven zodat ze een prettig leven zouden hebben.  Onze scharrelkippen hebben een beter leven keurmerk met 1 ster.

Sinds 1 januari leverancier van zonnestroom vandebron bestel hier Zonne-energie bij de familie Knipscheer-Perdaems
 

De dierenbescherming bedankt polderkip!
Klik voor een vergroting.

 
Dierenbescherming bedankt polderkip.com

Onze stal heeft het beter leven keurmerk van de dierenbescherming: