Home
Polderkip scharrel kippenvlees
Home
Menu

FAQ

 
 1. Hoe kan ik de polderkip bestellen?
  Bestellen mag wel, maar is niet noodzakelijk. Je kunt ook gewoon langskomen bij onze boerderijwinkel op vrijdag tussen 13.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur. Wil je liever toch van te voren bestellen? Dat kan ook!  Ga bovenaan de website naar het tabje "polderkip kopen", kies het product van je keuze en klik op bestellen. Als je het formulier invult en bij het bericht het aantal van je bestelling en eventuele vragen of opmerkingen invult, kun je de bestelling plaatsen. Wij nemen dan contact met je op.
 2. Waar en wanneer haal ik mijn bestelling op?
  Je kunt je bestelling ophalen op vrijdag tussen 13.00 en 18.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 13.00 uur aan de Vogelweg 20 in Lelystad.
 3. Kan ik mijn bestelling nog wijzigen?
  Je kunt nog wijzigingen doorgeven tot de donderdag voor de leverdag tot 12.00 uur.
 4. Hoe kan ik betalen?
  Als je jouw bestelling komt afhalen kun je de Polderkip contant afrekenen. Bankoverschrijving is in overleg mogelijk.
 5. Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?
  Het is het beste is om het vlees langzaam te laten ontdooien in de koelkast. Leg het bevroren vlees hiervoor een dag van te voren in de koelkast. Als je niet zoveel tijd hebt en de kip snel wilt ontdooien, kun je de kip in een gesloten verpakking in een bak met koud water leggen. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooid, zonder verlies van kwaliteit. Leg kip niet in warm water, op de verwarming of in de zon om snel te ontdooien.
 6. Waar moet ik op letten bij het bereiden van kip?
  Was regelmatig je handen met water en tijdens de bereiding dat voorkomt kruisbesmetting.  Gebruik voor verschillende handelingen verschillende keukengereedschappen en maak ze meteen schoon. Leg bereidde kip niet op een plank waar eerder rauwe kip op heeft gelegen. Zorg er voor dat kip goed gaar is.